Bikepacking? Vergeet je bruu™ koffiezetter niet!

bikepacker setting up camp in a foerst
Bikepacking gaat een stap verder dan fietsvakantie! foto credit: Marek Piwnicki / unsplash

Stoere fietsen met minimalistische bagage hoog opgebonden, klaar om over ruw terrein te fietsen. Puurder kan je fietsvakantie niet zijn!

Als je je spulletjes in zulke kleine tasjes mee moet nemen is het zaak om te minimaliseren. De bruu koffiezetter is, met zijn gewicht van 15gr, absoluut geschikt voor bikepacking!

bruu koffie maken in een mok
 een lekkere kop bruu koffie is in een handomdraai gemaakt!

bikepacker camping out in a forest
Met zo min mogelijk spullen genieten van de elementen! foto credit: Marek Piwnicki / unsplash

Fiets verder dan de rest, kampeer mooier dan de rest en begin de dag met een heerlijke bak slow koffie. Geen afwas, geen zooi! Het enige dat je nodig hebt is heet water, een mok, een lekkere koffiepad en de bruu™ koffiezetter.

bestel bruu™ via bol.com

 

Outdoor water koken: 5 energiebronnen

shot uit de bruu promo film. Hier wordt water gekookt met de Jetboil.
Still uit de bruu promo film. Hier wordt water gekookt met de Jetboil Zip Black.

Voor een lekker kopje bruu™ koffie heb je, naast een verse koffiepad, een kopje en een bruu™ koffiezetter, natuurlijk 100ml kokend water nodig. Waar haal je dat vandaan?

In dit blog belichten we 5 manieren om in een outdoor situatie water te koken. We kijken naar de volgende energiebronnen:

Elektriciteit 12V
Elektriciteit 220V
Zon
Gas
Kampvuur

Lees verder “Outdoor water koken: 5 energiebronnen”

5 manieren om koffie te zetten met bruu

Het aantal manieren om koffie te bereiden is enorm.  Omdat je de koffie met bruu™ en Senseo compatible koffiepads helemaal met de hand zet is het makkelijk om ook jouw eigen favoriet in een handomdraai te maken. Wordt een echte bruu-ista on-the-go met deze tips!

Voor al deze recepten geldt: Gebruik pads uit een pakje dat niet te lang open is, probeer pads die jij lekker vind, en neem pads die stevig zijn. Wij vinden de Simon Lévelt Forte pads het allerbeste met een heerlijke Arabica smaak en een stevige pad, en voor een voordelige lekkere pad ga je naar de HEMA.
We horen graag of jij goede of slechte ervaringen met een bepaald merk pads.

bruungo - de standaard zetmethode met de bruu koffiezetter
bruungo – de standaard zetmethode met de bruu™ koffiezetter

Lees verder “5 manieren om koffie te zetten met bruu”

bruu™ octrooi toegekend – wat is er dan zo bijzonder aan?

Op 11 mei 2017 is aan bruu™, de koffiezetter waarmee je met gewone Senseo compatible koffiepads in een handomdraai heerlijke koffie zet , een Nederlands Octrooi toegekend.

Op het eerste gezicht lijkt bruu™ op niet meer dan de liefdesbaby van een vork en een lepel. Waarom kan je met de bruu™ nou wèl lekkere koffie zetten en blijft het met een vork of lepel behelpen?
Hier is over nagedacht!

bruu octrooi is toegekend
Geen vork, geen lepel, maar bruu™! Het ontwerp van het uniek gevormde blad is gehonoreerd met een octrooi.

Lees verder “bruu™ octrooi toegekend – wat is er dan zo bijzonder aan?”

Met de bruu op zak op reis in Ghana

Het kleine beetje thuis in de vorm van mijn bruu

Het is hier zo anders dan thuis. Er was zoveel waar ik aan moest wennen; de geur van verbrand plastic; het water drinken uit zakjes; of het feit dat mensen zeggen dat ze komen, als ze weggaan. Ghana was, of is, een uitdaging. Maar goed, als bewoner van de “Global Village”, moet je die aan gaan. En eerlijk, het gaat me niet slecht af.  Slechts één ding, één ding, waar ik maar niet aan wilde wennen. Lees verder “Met de bruu op zak op reis in Ghana”