5 manieren om koffie te zetten met bruu

Het aantal manieren om koffie te bereiden is enorm.  Omdat je de koffie met bruu™ en Senseo compatible koffiepads helemaal met de hand zet is het makkelijk om ook jouw eigen favoriet in een handomdraai te maken. Wordt een echte bruu-ista on-the-go met deze tips!

Voor al deze recepten geldt: Gebruik pads uit een pakje dat niet te lang open is, probeer pads die jij lekker vind, en neem pads die stevig zijn. Wij vinden de Simon Lévelt Forte pads het allerbeste met een heerlijke Arabica smaak en een stevige pad, en voor een voordelige lekkere pad ga je naar de HEMA.
We horen graag of jij goede of slechte ervaringen met een bepaald merk pads.

bruungo - de standaard zetmethode met de bruu koffiezetter
bruungo – de standaard zetmethode met de bruu™ koffiezetter

 1. BRUUNGO – Dit is de standaard koffie maat van 80-100cc, en komt overeen met een Italiaanse lungo. Hiervoor volg je de gebruiksaanwijzing van bruu™ eigenlijk gewoon. Dit is ook de basis techniek voor de andere recepten.
  1 doe de pad in  een kopje of mokje
  2 doe er 100cc water bij
  3 wacht 20 seconden
  4 druk de pad met de bruu™ tegen de binnenkant van het kopje en beweeg het handvat een paar keer heen en weer
  5 laat de pad even zwemmen
  6 herhaal stap 4 en 5 een paar keer tot de bruungo op sterkte is
  7 haal de pad uit het kopje.
  Door te variëren met de hoeveelheid water en hoe lang lang je de pad “masseert” kan je de koffie helemaal naar jou smaak maken.
 2. BRUUTE BAK –  Deze is om goed wakker te worden! Doe 2 koffiepads in een mok, met 125cc water. Volg verder de methode voor de bruungo, bij stap 4 “bruu” je de pads om de beurt.
 3. CABRUUCCINO – Begin met een bruungo, maar dan met minder water. Verhit een beetje melk en schuim het met de bruu. Giet de melk voorzichtig op de koffie zodat er een mooie witte laag melkschuim op ligt.
 4. KOFFIE VERBRUUD – Geïnspireerd op de oer-Hollandse koffie verkeerd. Omdat je de koffie met  bruu™ ìn je kopje zet, kan je koffie zetten met melk in plaats van water. Volg de stappen van de bruungo maar gebruik melk in plaats van water. Je koffie is nou helemaal verbruud!
 5. BRUU VEGAN – De varianten cabruccino en koffie verbruud zijn eenvoudig koei-vrij te maken door de melk te vervangen door soja melk.

Er zijn vast meer manieren om bruu™ koffie te maken. We horen graag wat jij er van bruud!
Bekijk in deze instructie video hoe een lekkere bruungo tot stand komt

 

bestel bruu™ via bol.com